„There are many unique ways that couples come back into their relationship after a fight. Notes left by the morning coffeepot, flowers at the office, and my favorite – off-the-charts make-up sex. But the important thing to remember is that love and respect can return.”

mai 23, 2010 at 9:43 am (Life matters, Thoughts) (, , , , , , )

Oh well, this is a lot of crap. Love and respect do fade away! Period!

Se pare ca cei „responsabili” de conceptul din cauza caruia ne consumam un sfert din viata in doar cateva luni sunt Proto Indo Europenii ( bunaoara tot de pe vechiul nostru continent izvorasc toate ). Oamenii astia, acum vreo 5000 de ani, au nascocit termenul „leubh” pentru a exprima care and affection si probabil devotion, fata de o zeitate at first, of course. Apoi omul a inceput sa-si uite zeii, si devotamentul lui leubh zeiesc a picat in reciprocitatea umana. Cateva mii de ani mai tarziu, oamenii si-au uitat deci zeii si si-au ridicat proprii dumnezei (Femeia si Barbatul).

Acum, toti resimtim o nevoie vitala de (dumne)zeii nostri, (dumne)zeii carora in decursul a catorva secunde le-am ridicat altare, temple si le-am stabilit jertfa zilnica fara de care Ei nu ne-ar gratia, iar noi n-am expia.
Ceea ce multi nu stiu insa, este faptul ca tot din leubh pleaca si SINIUBIREA – care intre noi fie vorba, la egocentrici se manifesta cu repercusiuni dezastruoase : bat din picioare, isi vor (dumnezeul)zeul
doar pentru ei, fara alti adepti, el sa fie adeptul principal, el sa-si depuna singurUL ofranda iar ofranda sa sa-I fie Lui, (dumne)zeului de ajuns, sa nu isi doreasca, sa nu tanjeasca dupa alte ofrande.

Dar, dupa o vreme, egoistul devenit égocentrique isi ucide (dumne)zeul in maniera nietscheeana a lui „Dumnezeu este mort”. Dorinta razvratitului este mai puternica decat influenta in sine a (dumne)zeului initial. Se vrea el insusi adorat/venerat/ idolatrizat/ zeificat/ divinizat de catre obiectul dorintei sale primordiale.

Lapte si miere. Miere si lapte. Atat poate gusta El, odata instalat in tronul sau atemporal si acosmique.

Hmmm…dar ce-i de facut atunci cand dupa ce preschimbarea s-a produs, ritualul nu isi urmeaza cursul firesc. Ba mai mult… mierea si laptele nu mai curg, mirosul de paine prajita dimineata devreme s-a estompat undeva, mult in urma, floarea din pahar s-a ofilit iar filele cartii au ramas neintoarse….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: